Най-ужасните детски шоута: Туни Тюб

Когато стане дума за лоши предавания, обикновено Титаните и разните тем подобни рибути се дават за примери, но никой не споменава по-лошите предавания, а именно европейските live-action детски шоута, които тук-таме се появяват, за да ни напомнят, че каналът тук се счита повече за детски от анимационен.

Един от най-скорошните явления е „Туни Тюб“. Туни прави „влогове“ на теми за CN, често fail видеа на анимационни сцени, нищо, че fail-овете са направени умишлено и няма никакъв смисъл изобщо да се коментират. Туни е представян като глуповато, но готино хлапе, което си пада по обичайните неща, които едно съвременно дете си пада – YouTube видеа, мемове (така ги превеждат), видеоигри и всичките анимации, които ги дават по CN в момента, защото няма как да имаш критично мнение към нещо като Бен 10 рибута например. Хуморът е обичайният срещан в повечето бездушни „детски“ – викове, лоши catchphrase-ове и „актуални“ миймове отпреди 8 години с цел да бъде готин сред днешните деца. Изглежда като скеч от сцена на Гъмбол, който поради някаква причина не приключва.

Ако все пак се надявате на някакви новини или интересни факти за анимациите, жестоко си губите времето. Това не ви е „This Week“ на Cartoon Network САЩ, което впрочем бих ви препоръчал доста повече от нещата тук. Туни е нищо повече от поредния опит CN Европа да се включат в някакъв тренд, по който децата са запалени в момента, вместо да се фокусират върху това да рекламират бранда и сериалите си за анимационни фенове на всякаква възраст, не само малки деца.

Сега може да тръгнете да го защитавате, че клиповете са умишлено зле, защото са пародия на истински влогове, но една пародия също трябва да е забавна. А и ако CN го гледаше толкова на пародия, нямаше да направят цял ТВ блок за него. „Туни Тюб“ е просто добре представен образ на сегашния маркетинг на CN Европа – лесни шеги за деца с нищожна креативност и не е изненада, че толкова го бутат в момента, но той като доста други неща ще изчезне след известно време и ще остане забравен.

Единствено мога да похваля хората, които правят видеомонтажа и визията на предаването, че поне са се постарали лошите шеги да имат пригледна външна опаковка. Не е хаотична шарения с ниска резолюция на клиповете и изображенията, както е Andy Studio например, но това вече е тема за друг ден.

Добави коментар