Соник филмът, който така и не беше направен

През февруари 2020 г. по кината ще видим игралния „Sonic the Hedgehog“ на Paramount Pictures, за който наскоро получихме нов трейлър. Това обаче не е първият опит за пълнометражка по култовия франчайз. През 1993 г. Sega of America сключват договор с MGM за филм по игрите „Sonic the Hedgehog“. По това време вече имало два анимирани spin-off Соник сериала, така че било разумно да се направи и стъпка в киното с една от най-популярните поредици видеоигри тогава.

Директор на проекта бил Ричард Джефрийс, който седнал и измислил история за филма. Започнала продукция на филм, наречен „Sonic the Hedgehog: Wonders of the World“, в който Соник излиза от дигиталния свят и идва при хората в реалността, запознавайки се с Джош – тормозено хлапе, чийто родители наскоро са се развели. Соник отново трябва да се изправи срещу д-р. Роботник, но този път в реалния свят, където силите му не действат.

Sega of America много харесали идеята и също Sega of Japan се включили в проекта, давайки му допълнителен бюджет.

След време обаче, докато филмът още бил в процес на писане на сценария, интересът на хората в Sonic франчайза като цяло спаднал и Sega решили, че 153-те милиона долара, които са хвърлили върху филма, няма да си ги изкарат, камо ли надградят, затова канселирали продукцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *