Соник филмът, който така и не беше направен

През февруари 2020 г. по кината ще видим игралния „Sonic the Hedgehog“ на Paramount Pictures, за който наскоро получихме нов трейлър. Това обаче не е първият опит за пълнометражка по култовия франчайз. През 1993 г. Sega of America сключват договор с MGM за филм по игрите „Sonic the Hedgehog“. По това време вече имало два анимирани spin-off Соник сериала, така че било разумно да се направи и стъпка в киното с една от най-популярните поредици видеоигри тогава.

Директор на проекта бил Ричард Джефрийс, който седнал и измислил история за филма. Започнала продукция на филм, наречен „Sonic the Hedgehog: Wonders of the World“, в който Соник излиза от дигиталния свят и идва при хората в реалността, запознавайки се с Джош – тормозено хлапе, чийто родители наскоро са се развели. Соник отново трябва да се изправи срещу д-р. Роботник, но този път в реалния свят, където силите му не действат.

Sega of America много харесали идеята и също Sega of Japan се включили в проекта, давайки му допълнителен бюджет.

След време обаче, докато филмът още бил в процес на писане на сценария, интересът на хората в Sonic франчайза като цяло спаднал и Sega решили, че 153-те милиона долара, които са хвърлили върху филма, няма да си ги изкарат, камо ли надградят, затова канселирали продукцията.

Добави коментар