Президентът на Cartoon Network напуска

Кристина Милър, президент на Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и TCM, напуска поста си до края на годината. Вицепрезидентът и шеф на маркетинг отдела на CN Майкъл Ауълийн ще изпълнява длъжността, докато бъде назначен нов президент на каналите. Решението е взето от самата Милър месеци след реструктурирането на WarnerMedia, при което Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и TCM бяха преместени от Turner Broadcasting в групата на Warner Bros. Entertainment.

Кристина Милър започва работа в WarnerMedia през 2005 като вицепрезидент на Cartoon Network Enterprises, тогава новосформирания отдел за потребителски продукти на CN. По-късно е вицепрезидент на Turner Sports преди да бъде избрана за президент на Cartoon Network и неговите свързани Adult Swim и Boomerang през 2014, наследявайки Стюарт Снайдър.

Управлението ѝ среща критика сред феновете, тъй като Cartoon Network се насочва повече към малката аудитория и главно към комедийни анимации и сериали, обвързани с играчки. Именно по време на нейното управление се появяват рибутите на „Реактивните момичета“ и „Бен 10“, както и големия фокус към „Малки титани: В готовност!“ и „Невероятният свят на Гъмбол“ .

Втората половина от управлението ѝ обаче бива приета по-добре с дебюта на нови оригинални анимации като „ОК, Кей О! Да бъдем герои“, „Крейг край реката“, „Островът на летния лагер“ и „Infinity Train“. По това време Boomerang претърпява промени в САЩ, когато започва да функционира и като платена стрийминг услуга с редица стари и нови заглавия. Adult Swim се насочва все повече към оригинално съдържание след огромния успех на „Рик и Морти“, започват и по-високобюджетни продукции като петия сезон на „Самурай Джак“ и „Primal“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *