Ревю на „Соник: Филмът“ (без спойлери)

Да, много добре знам, че Cartoon Network нямат и пръст в този филм, но това е нашият сайт и можем да правим каквото желаем с него. 😉

„Соник: Филмът“ беше доста контроверсиална продукция, защото когато за първи път видяхме новия дизайн на Соник недоволствахме. Paramount бяха превърнали нашия любим син таралеж в човекоподобен и свръхреалистичен модел на обувки.
Заради многото хейт около дизайна филмът беше забавен за 14 февруари 2020 г.

Финалният дизайн беше прекрасен, подчертаващ стандартните черти на Соник и неприличащ на нещо, което бих сънувал в кошмар. Дори и да знаех, че всичко вече е наред, влязох в киното несигурен.

Изненадващо бързо се развиваше действието във филма – няма много ненужен филър. Започва силно, но завършва историята си леко глуповато. Продукцията съдържа и голям брой препратки към geek културата, като някои от тях намекват и към популярни миймове.

Историята е разделечена от оригиналните игри, което е разбираемо. Липсва Тейлс, който също е много важен герой от франчайза.

Подборът на музика в самия филм не е толкова добър, отколкото в трейлърите. Малко от песните, които вече бяхме чували, въобще се излъчиха.

Българският дублаж първоначално не ми харесваше, но постепенно му свикнах. Гласовете наистина пасват героите. Липсинка не им се е получил много добре, но за игрален филм става.

Някои от гласовете не са същите като в трейлъра, но това е всичко, което мога да ви покажа.

Като цяло си заслужава да го гледате. Според мен ще е по-разумно да си купите един билет за киното, отколкото да го чакате онлайн, защото самият филм не е толкова до история, отколкото до experience.

Един коментар за “Ревю на „Соник: Филмът“ (без спойлери)

  1. Според мен лошият дизайн на Соник е маркетингов ход а това за Тейлс той получи екранно време след надписите.Вероятно ще се появи във втора част…

Добави коментар