Спират римейковете на FusionFall

Фенските римейкове на култовата онлайн игра „Cartoon Network Universe: FusionFall“ бяха спрени внезапно. Това става в следствие на заявка за спиране от страна на Cartoon Network поради нарушаване на авторски права. Екипът на „FusionFall Universe“ се е съгласил и е преустановил всички проекти, сайтове и социални мрежи, свързани с FusionFall.

„Cartoon Network Universe: FusionFall“ беше мащабна мултиплейър онлайн игра, разработена от Cartoon Network и корейското студио Grigon Entertainment, която стартира през 2008 г. Мисията на играчите е да се съюзят, заедно с герои от Cartoon Network сериали, за да освободят Земята от извънземно нашествие. Въпреки успеха си, играта беше спряна през 2013 г.

Малко по-късно група фенове създават „FusionFall Universe“, изцяло фенски проект, който в продължение на години развиваше два римейка на онлайн играта на Cartoon Network. „FusionFall Retro“ стартира през 2018 г. и за цел пресъздаваше оригиналната игра. Случайно или не, преди дни беше съобщено, че ключови членове от екипа на играта няма да имат възможност да предоставят нужните ресурси и заради това повече ъпдейти по нея няма да се правят на този етап. Другата игра „FusionFall Legacy“, която се развива като идея още преди Retro, така и не стартира. Нейната цел беше за още по-мащабно пресъздаване на оригиналната игра с множество промени и добавени нови елементи.

Добави коментар