Новият президент на CN обещава огромни промени

След придобиването на WarnerMedia от страна на AT&T през 2018 г. медийният конгломенат започна бурна реконструкция на своите активи и Cartoon Network не беше подминат. Анимационният канал, заедно със своите свързани канали (Boomerang и Adult Swim) и студиа (Cartoon Network Studios и Williams Street), бяха прехвърлени от Turner Broadcasting в Warner Bros. Entertainment и беше сформирано ново поделение за деца и млади възрастни, наречено Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Там бяха добавени и каналът за класически филми TCM и анимационното студио Warner Bros. Animation.

Миналото лято Том Ашайм бе назначен като новия президент на WB GKYAC и в интервю за Kidscreen тази седмица той обяви огромни промени за Cartoon Network, като една от тях е каналът да се насочи към по-широка аудитория, включвайки съдържание за деца в предучилищна възраст, повече предавания за момичета и семейства. Досега главната аудитория на CN бяха момчета от 6 до 11 години. Том коментира нуждата от предучилищно съдържание заради една трета от зрителите на канала в САЩ, които са деца в предучилищна възраст. Вече има две обявени заглавия – нов сериал за Влакчето Томас, който ще стартира още тази есен, и „Batwheels“, за който писахме преди месеци.

Сътрудничеството между Cartoon Network и HBO Max тепърва започва и се очакват още нови заглавия от Cartoon Network Studios, Warner Bros. Animation и външни студиа. Игрално съдържание също е планувано, но не се дава ясен отговор дали ще бъде част от Cartoon Network. Въпреки интензивният фокус върху стрийминг, Том успокои, че ТВ каналите на Cartoon Network ще продължат да функционират, за разлика от Дисни, които през последната година започнаха масово да спират свои канали за сметка на пускането на Disney+ в нови територии. Това решение даже позволява на Cartoon Network да получи напредък.

Повече за „преобразения“ Cartoon Network трябва да разберем скоро, заедно с нов слоган и вълна от нови програми. На 17 февруари се очакват още новини за Cartoon Network и неговите свързани, тъй като ще има upfront за детското и семейно съдържание на Warner Bros.

4 коментара за “Новият президент на CN обещава огромни промени

  1. Да попитам не знам дали ще ми отговорите но дано. Кога ще излъчат целия 5ти сезон и като цяло целия сериал Стивън Вселенски или въобще дали някога ще ги излъчат или това детско няма бъдеще – ще си стоим на едни и същи епизоди и ще ги повтарят. Ще се радвам много ако ми отговорите

Добави коментар