Cartoon Network Studios Europe става Hanna-Barbera Studios Europe

Студиото зад европейските оригинални продукции на Cartoon Network „Невероятният свят на Гъмбол“, „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ и „Елиът от Земята“ ще бъде ребрандирано на Hanna-Barbera Studios Europe. Обновеното студио ще бъде ръководено от Сам Реджистър (президент на Warner Bros. Animation и Cartoon Network Studios) и Ванеса Брукман (началник на детския отдел на WarnerMedia за Европа, Близкия Изток и Африка). Базираното в Лондон студио ще се фокусира върху разработването на нови оригинални продукции и продуцирането на ново съдържание с класическите герои на Hanna-Barbera.

Hanna-Barbera Studios Europe бе отворено през 2007 г. като Cartoon Network Development Studio Europe преди да бъде преименувано на Cartoon Network Studios Europe през 2017, за да рефлектира визията на американското студио.

Самото Cartoon Network Studios стартира като част от Hanna-Barbera Studios през 1994 г. Студиото на Уилям Хана и Джоузеф Барбера функционира от 1957 до 2001 и създава стотици продукции като „Семейство Флинтстоун“, „Мечето Йоги“, „Скуби-Ду“ и „Wacky Races“. През 1991 г. бива закупено от Turner Broadcasting System и става базата за създаването на Cartoon Network. През средата на 90-те студиото се фокусира да продуцира оригинално съдържание за Cartoon Network. През 2001 г. студиото е затворено и внедрено като бранд на Warner Bros. Animation, който се използва за нови продукции, включващи героите на Хана и Барбера, а Cartoon Network Studios е отделено като самостоятелно студио.

Обновено на 12 април: Официалното ПР съобщение можете да видите отдолу.

WarnerMedia съживява легендарното име Hanna-Barbera за студиото си в Европа, Близкия изток и Африка

Hanna-Barbera Studios Europe става част от групата от първокласни анимационни студия на WarnerMedia, включваща
Warner Bros. Animation и Cartoon Network Studios

Студиото ще се ръководи съвместно от Сам Реджистър и Ванеса Брукман

WarnerMedia съживява едно от най-известните имена в анимационната история, като създава Hanna-Barbera Studios Europe (по-рано Cartoon Network Studios Europe, Great Marlborough Productions) като водещото си студио за ТВ анимация в Европа, Близкия изток и Африка. Новото име бе обявено от Том Асхайм, президент на Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics (GKYAC). Сам Реджистър, президент на Warner Bros. Animation (WBA) и Cartoon Network Studios (CNS), и Ванеса Брукман, която ръководи детските канали на компанията в Европа, Близкия изток и Африка, ще са начело на базираното в Лондон студио.

Том Асхайм коментира: „По-рано тази година синхронизирахме дейностите на две от най-мощните анимационни студия в индустрията в Warner Bros. Animation и Cartoon Network Studios и сътрудничеството им вече дава много вълнуващи резултати. Сега, заедно с Hanna-Barbera Studios Europe, тези три бранда представляват едни от най-талантливите артисти, емблематични герои и творби в цялата история на анимацията, което ни прави още по-силни на все по-конкурентния глобален медиен пазар”.

Оригиналното студио Hanna-Barbera Productions е основано през 1957 г. от Уилям Хана и Джоузеф Барбара и става първото студио със значителен успех в телевизионната анимация. Много от художествените стилове, разказвачески похвати, продуцентски техники и звукови ефекти на студиото, създадени преди повече от 60 години, се ползват и до днес. Студиото е автор на редица емблематични герои, включително Скуби-Ду, Семейство Флинтстоун, Семейство Джетсън, Йоги мечето и др.

Заедно с лидерите в индустрията WBA и CNS, Hanna-Barbera Studios Europe ще разшири глобалната стратегия за детско съдържание на WarnerMedia. Съчетавайки огромните творчески таланти на анимационната общност във Великобритания и в региона на Европа, Близкия изток и Африка, с експертизата и ресурсите на групата от студия, Hanna-Barbera Studios Europe със сигурност ще бъде уникален играч в света на анимацията. Студиото ще надгради многократно награждаваните си продукции с локално съдържание, включително „Невероятният свят на Гъмбол“, „Подвизите на безстрашния принц Айвъндоу“ и „Елиът от Земята“, като ще търси и нови продуцентски възможности. Студиото ще се съсредоточи върху разработването и продуцирането на нови оригинални продукти, съчетаващи духа на любимата библиотека от герои и придържайки се към същия висококачествен, своеобразен и класически облик, който омагьосва аудиториите на Hanna-Barbera в продължение на десетилетия.

В момента студиото работи върху „Невероятният свят на Гъмбол: Филмът“ – предстоящият игрален ТВ филм, базиран на хитовия сериал на Cartoon Network, който проследява веселите и злополучни приключения на Гъмбол Уотърсън и неговия най-добър приятел – златната рибка Дарвин.

Сам Реджистър коментира: „Малко са имената в анимационната индустрия, които предизвикват такава почит и радост като Hanna-Barbera. Съботните утрини и анимационните поредици нямаше да са същите, ако не беше работата на студиото и на фона на развитието и еволюцията на телевизията, е съвсем логично Hanna-Barbera да се завърне като въздействаща част от нея. Нямам търпение да започнем и съм изключително благодарен за възможността отново да създаваме анимационни филми под това име”.

Ванеса Брукман допълни: „Огромна привилегия е да разширим нашето студио в Европа, Близкия изток и Африка под името на една от най-престижните и най-обичани марки в света на анимацията. Сам и аз споделяме амбициозна визия за разширяването на съдържанието в Европа с помощта на талантливия екип, подсигурил огромния успех на съществуващите ни продукции в региона. С нетърпение очакваме да осигурим на нашите детски и семейни аудитории по цял свят още повече първокласно съдържание, започвайки тази нова глава в глобалната ни анимационна стратегия”.

За Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics:
GKYAC обединява Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и Turner Classic Movies (TCM), както и Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation. Сред емблематичните франчайзи, сериали и герои на компанията са „Шантавите рисунки“, DC’s animated Super Heroes, Rick and Morty, „Крейг край реката“, класическата библиотека на Hanna-Barbera, „Том и Джери“, „Скуби-Ду“, ненадминатата филмова библиотека на Warner Bros. и още много.

Мисията на GKYAC е да е водещият доставчик на съдържание за децата, семейството и подрастващите с класическо съдържание и марки. Програмата на групата включва уникално и завладяващо съдържание от HBO Max, стрийминг платформата на WarnerMedia. Съдържанието на Warner Bros. GKYAC в момента се разпространява в 192 държави по цял свят, а мрежите му достигат 500 милиона домакинства чрез повече от 65 канала на 31 езика.

За Warner Bros. Animation:
Warner Bros. Animation (WBA) е един от водещите продуценти на анимация в развлекателната индустрия, като създава и развива проекти за множество различни платформи, както на местно, така и на международно ниво. Сред актуалните поредици на WBA са Animaniacs за Hulu, Green Eggs and Ham за Netflix, Aquaman: King of Atlantis, Batwheels, Gremlins: Secrets of the Mogwai, Harley Quinn, Jellystone!, Little Ellen, Looney Tunes Cartoons, Tiny Toons Looniversity, Velma и Young Justice за HBO Max, DC Super Hero Girls, „Малки титани: в готовност!“, „Гръмотевичните котки: Тътен“ за Cartoon Network,  Dorothy and the Wizard of Oz, „Скуби-Ду и виж кой друг!“, „Шоуто на Том и Джери“ и Yabba-Dabba Dinosaurs! за Boomerang. А пълнометражният филм на WBA „Малки титани: В готовност! Филмът“ излезе през лятото на 2018 година. Като дом на емблематични анимационни герои от библиотеките на DC, Hanna-Barbera, MGM и съдържанието на Looney Tunes, WBA продуцира и редица изключително успешно анимационни филми, включително филмите на DC Universe за DVD, Blu-ray® и дигитални медии. Като едно от най-награждаваните анимационни студия в историята, WBA е носител на 6 награди „Оскар”, 35 награди „Еми” и награда „Пибоди”, детска награда от БАФТА, награда от Environmental Media, награда на Parents’ Choice, наградата HUMANITAS, две награди „Призма” и 20 награди „Ани” (за отличие в анимацията).

За Cartoon Network Studios:
Cartoon Network Studios (CNS) е създадено през 2000 г. и е глобално анимационно и интерактивно студио, отличаващо се с иновативни подходи към развитието на интелектуалната собственост и визията за света като цяло. CNS подкрепя среда, движена от артистите и е дом на стотици визуални продукции, които са част от многобройните награждавани и новаторски анимационни поредици на студиото, включително „Време за приключения“, „Бен 10“, „Крейг край реката“, „Стивън Вселенски”, “ „Реактивните момичета“ и „Виктор и Валентино”. CNS е и продуцент на забележителни Adult Swim хитове като „Primal“, „Samurai Jack“, и „Harvey Birdman, Attorney at Law”.

CNS е носител на множество награди и отличия, включително „Еми”, „Пибоди”, GLAAD и „Ани”. В международен план студиото е носител и на наградите БАФТА, престижното италианско отличие Pulcinella и наградата Cristal на фестивала в Анеси. Като част от непрекъснатите си усилия да открива уникални и обещаващи гласове по цял свят, студиото има впечатляваща артистична програма (Artist Program) и многобройни партньорства, включително с Exceptional Minds, Black Women Animate и California Institute of the Arts.

Източник: knowbox

Забележка: Филмът за Гъмбол няма да е игрален, а се има в предвид, че ще е пълнометражен.

Един коментар за “Cartoon Network Studios Europe става Hanna-Barbera Studios Europe

Добави коментар