CN Studios и WB Animation ще продуцират анимета

Косъздателят на екшън блока Toonami Джейсън Демарко бе назначен като старши вицепрезидент за анимета и екшън сериали/филми на Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation.

Той ще бъде отговорен за разработката и продуцирането на екшън проектите в двете анимационни студиа на WarnerMedia, както и в разширението им да продуцират аниме съдържание.

По-късно след новината Джейсън Демарко потвърди, че става дума за истински анимета от Япония, но е заинтересован да продуцира и американски анимации, вдъхновени от японските, като „Аватар: Легенда за Анг “ и „Castlevania“ (2017). Той е развълнуван и от възможността, че ще може да прави екшън анимации за деца.

Преди да стане ясно публично новата роля на Демарко, той обяви, че ще продуцира аниме филм по „Властелинът на пръстените“ „The War of the Rohirrim“ от New Line Cinema и Warner Bros. Animation.

Джейсън Демарко започва работата си в Cartoon Network още през средата на 90-те, като косъздава екшън блока Toonami през 1997 г., по който работи и до ден днешен. Занимава се с маркетинг и реклама за Cartoon Network и нощния му блок Adult Swim, а през 2013 г. става вицепрезидент и творчески директор на Adult Swim.

Демарко отдавна има опит в продуцирането на аниме сериали, като е бил замесен в оригинални продукции за Adult Swim и Toonami като „IGPX“ и продълженията на „The Big O“ и „FLCL“. В момента работи по „Fena: Pirate Princess“, „Blade Runner: Black Lotus“, „Uzumaki“ и „Shenmue“, които са предвидени в програмата на Toonami за следващите години.

Добави коментар