HBO Max стартира догодина и у нас

Стрийминг платформата на WarnerMedia HBO Max стартира догодина в България, като ще замести HBO GO. Това обявиха официално от HBO България днес в серия от постове, а повече подробности ще бъдат споделени на 26 октомври във виртуално събитие относно стартиране на услугата в Европа.

Според българския екип HBO GO услугата ще бъде автоматично мигрирана в HBO Max без нужда от нова регистрация, като двете услуги няма да съществуват успоредно. HBO Max ще продължи да предлага абонамент през оператор, както и без. Промяна в цената се очаква, но екипът каза, че ще обяви ценовите условия на по-късен етап. Точна дата все още няма, но в предвид първоначалния план за старт през 2021, пускането в Скандинавия и Испания още есента и голямата реклама в момента, може да очакваме HBO Max у нас още в началото на 2022.

Както отдавна е известно, платформата ще акцентира върху различни продукции от Warner Bros., HBO, DC и Cartoon Network. Досегашното съдържание от HBO GO вероятно ще бъде налично при старта на HBO Max, с изключение на това, което е заложено да изтече преди това.

Засега няма обявено ново анимационно съдържание от Cartoon Network и Warner Bros., което ще бъде налично в българския HBO Max, освен тазгодишния филм на „Том и Джери“. Трейлърът показва единствено „Спокойно, Скуби-Ду“, „Реактивните момичета“ (2016), „Рик и Морти“ и „Шантави рисунки-мисунки“, които вече са налични в HBO GO. В рекламния постер са показани и герои от „Време за приключения“, „Бен 10“ (2016) и „Шоуто на Том и Джери“, последните две също са налични в HBO GO, а от първото са качени първите 3 епизода от „Далечни земи“.

За разлика от САЩ и Латинска Америка, засега няма никаква информация за класически анимации, както и за други анимации от Adult Swim, освен „Рик и Морти“.

Списък със сегашните и предстоящите анимационни предложения от Cartoon Network и Warner Bros. в HBO GO можете да намерите в news.cnbgfans.com.

По-долу можете да видите официалното ПР съобщение:

HBO Max идва в Европа есента, а в България през 2022

HBO Max идва поетапно в Европа от 26 октомври със старт в шест държави
България и още 13 държави са планирани за 2022 година

• Следващата година HBO Max ще навлезе в Централна и Източна Европа и Португалия като част от постепенното глобално разпространение на новата стрийминг платформа на WarnerMedia
• HBO Max ще бъде представенa в Европа на виртуално събитие през октомври тази година
• Клиентите в Северна Европа и Испания ще бъдат първите в Европа с достъп до HBO Max, а тези от България и още 13 държави ще имат достъп през 2022
• Вижте ТУК какво да очакваме от Маx

HBO Max, платформата за стрийминг на WarnerMedia, ще стартира в Европа на 26 октомври, като Швеция, Дания, Норвегия, Финландия, Испания и Андора са първите шест европейски пазара, на които изцяло новата стрийминг платформа, която заменя HBO GO, ще бъде достъпна още от тази година.

През 2022 г. услугата HBO Max ще стане налична в следните 14 допълнителни територии като част от поетапното си глобално разпространение: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Полша, Португалия, Румъния, Сърбия , Словакия и Словения. За следващата година е планирано и навлизане на изцяло нови пазари в Европа.

Платформата HBO Max ще бъде представена в Европа на виртуално събитие на 26 октомври, като то ще бъде отворено за достъп и с локализация на съответния език за всяка територия, включително на български. На него ще бъде представена новата платформа, функционалностите й, съдържанието, ценови параметри и други нови елементи, съпътстващи заменянето на съществуващата стрийминг платформа с нова.

HBO Max ще предложи един цял нов свят от висококачествено забавление от любимите марки на WarnerMedia, предлагащи съдържание, включително Warner Bros., HBO, DC и Cartoon Network, както и отличените с награди американски и интернационални HBO и Max оригинални продукции. Цялото съдържание на тези марки ще бъде налично за първи път на една платформа в Европа.

„Това е исторически момент, тъй като HBO Max идва в Европа“, споделя Йоханес Лархер, ръководител на HBO Max International. „Филмите и сериалите на WarnerMedia като „Хари Потър“, „Игра на тронове“ и „Теория за големия взрив“ са любими и предпочитани от феновете в цяла Европа, а HBO Max е създадена, за да им осигури най-интуитивното и удобно изживяване при гледане на тези и още много други невероятни заглавия с разнообразно жанрово съдържание. „

„Уникалната и изключителна комбинация от емблематично съдържание от Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals, включително локални продукции и лицензно съдържание на външни студия, се обединява в стрийминг платформа, която феновете в Европа ще заобичат“, добавя Кристина Сулебакк, генерален мениджър, HBO Мax за EMEA „Виждаме огромен потенциал за представянето на тази изцяло нова стрийминг платформа в целия регион.“

HBO Max дава заявка всеки потребител да открива лесно и гледа съдържание, което му е интересно, като предоставя преживяване, съобразено с индивидуалните предпочитания. Функционалностите на новата платформа ще улесняват, чрез персонализирани предложения и препоръки измежду огромното съдържание часове и заглавия, достъпни в платформата.

Онлайн стрийминг услугата HBO Max ще бъде достъпна както за нови клиенти, така и за настоящите клиенти на HBO в България, ползващи към момента услугата HBO GO с директен абонамент или с такъв в пакет на партньори.

През май тази година HBO Max отпразнува своята първа година в САЩ, а през юни стартира в 39 територии в Латинска Америка и Карибите, отбелязвайки излизането си извън САЩ. През 2022 година HBO ще отбележи 50 години в глобален аспект и 20 години присъствие в България.

Източник: HBO България

Добави коментар