Гъмбол се завръща с филм и нов сериал

Хитовата европейска анимация на Cartoon Network „Невероятният свят на Гъмбол“ се завръща с пълнометражен ТВ филм, както беше обявено преди месеци. Очаквано филмът ще приключи историята на сериала. Но сега става ясно, че ще даде и старт на нов сериал, продължение на оригинала.

Създателят Бен Бокле се завръща за филма като режисьор и изпълнителен продуцент. Сюжетът ще е за фен, който намира изгубен епизод на сериала и неволно отваря портал към Елмор. Там той трябва да се съюзи със семейство Уотърсън, за да спрат брутална сила, която застрашава града.

Вероятната заплаха на филма е Празнотата, която поглъща всичко забравено от света, както направи с Гимназия Елмор в последната сцена на оригиналния сериал.

„Невероятният свят на Гъмбол: Филмът!“ и „Невероятният свят на Гъмбол: Сериалът“, както са им работните заглавия, са първите проекти от реформираното Hanna-Barbera Studios Europe (преди познато като Cartoon Network Studios Europe и Cartoon Network Development Studio Europe). Филмът и сериалът ще бъдат пуснати по Cartoon Network и HBO Max, но още не е обявено кога. Няма и информация какво по-точно ще представлява сериалът и с какво ще се различава от оригинала, само че ще е заложен от събитията във филма.

Ръководителите на Hanna-Barbera Studios Europe Сам Реджистър и Ванеса Брукман имат да кажат следното по темата: „Не можехме да помислим за по-добра поредица, която да даде старт на първата ни партида от одобрени проекти под флага на Hanna-Barbera Studios Europe. С този филм и новата поредица имаме „невероятна“ възможност с Бен да дадем удовлетворяващата развръзка, на която феновете на Гъмбол се надяват, като същевременно въведем следващата глава от тази очарователна, цветна и изобретателна поредица.

Гъмбол е един от онези редки персонажи, които сякаш без усилие ни казват истината, разсмива ни и обединява хората и сега Бокеле се завръща, за да върне Гъмбол там, където му е мястото – на едно междуизмерно пътешествие обратно към феновете“, казва Ейми Фрийдман, Ръководител за съдържанието за деца и семейства на Warner Bros.

„Невероятният свят на Гъмбол“ вървя за шест сезона от 2011 до 2019, когато приключи безцеремониално и с отворен край. Бен Бокле и преди това беше споделял, че иска да направи филм. А Cartoon Network не спираха да обръщат внимание на сериала дори след края му. Не само продължаваха да го излъчват доста, а и го поддържаха жив с нови клипшоу епизоди, които се състоят от откъси от стари епизоди. Именно това накара феновете да се надяват, че ще има продължение на анимацията.

2 коментара за “Гъмбол се завръща с филм и нов сериал

  1. На 21 съм а го гледам от както бях на 14 до сега. Хубаво е, че ще има продължение!

Добави коментар