Новият Батман сериал на CN тръгва през 2023

Духовният наследник на легендарния „Батман: Анимационният сериал“ се очаква да бъде пуснат по Cartoon Network и HBO Max през 2023 г. Това стана ясно във виртуалното събитие DC FanDome, което беше този уикенд.

Зад „Batman: Caped Crusader“ стоят Брус Тим (създателят на „Батман: Анимационният сериал“) и Мат Рийвс (режисьор на предстоящия филм „The Batman“ с Робърт Патинсън). Изпълнителни продуценти са Джей Джей Ейбръмс и Джеймс Ръкър.

Новият сериал е описан като рестарт на анимацията от 1992 г., но без ограниченията, с които се е сблъскала тогава като теми за възрастни, насилие и сюжетни арки. Сериалът ще започне с ранните дни на Черния рицар. Без много джаджи, повече ръкопашен бой и Джеймс Гордън преди да стане негов съюзник, като нещата ще бъдат развити постепенно. Ноар стилът от предшественика ще бъде запазен, както и 40-тарските елементи, като даже ще бъдат повече. Част от злодеите ще имат нови интерпретации, които Брус Тим се надява, че ще бъде популярни, колкото тези от 90-те.

„Batman: Caped Crusader“, заедно с „My Adventures with Superman“, се очакват да бъдат пуснати през 2023 г. като част от семейния вечерен блок „ACME Night“.

My Adventures with Superman

Сред другите анимационни акценти на DC FanDome беше необявеното пускане на първите два епизода на „Младежка лига: Фантоми“ в HBO Max, като следващите епизоди ще бъдат пускани всеки четвъртък.

Бяха показани и превюта на четвърти филм на „Малки титани: В готовност!“ с „DC Super Hero Girls“, „Batwheels“ по Cartoonito, кино филма „DC League of Super-Pets“, втори епизод на минисериала „Aquaman: King of Atlantis“ и нов спешъл на „Малки титани: В готовност“ с Doom Patrol.

Добави коментар