Adult Swim тийзва амбициозен CN кросоувър с хорър

Този уикенд навръх Хелоуин излезе нова анимация от Adult Swim в техния YouTube канал, озаглавена „Come and Learn with Pibby!“. Видеото започва като пародия на предучилищна анимация преди да се превърне в хорър и след това в трейлър на мултивселенска апокалиптична битка с участието на популярни анимационни герои.

Видеото взриви анимационните фенове с включването на стари и нови герои от продукции на Cartoon Network, както и класически герои от Hanna-Barbera и „Шантавите рисунки“ и даже има нотки към Nickelodeon с фонове в стила на „Спондж Боб“ и „Rocko’s Modern Life“.

Трейлърът на Пиби е създаден от Додж Грийнли, който допреди години работи в Nickelodeon като писател и сториборд артист на „Санджей и Крейг“ и „Pinky Malinky“. Той сподели в Инстаграм, че ако има интерес към анимацията, може да стане сериал.

А интерес със сигурност има, тъй като видеото в YouTube мина милион гледания за по-малко от два дни, а само за една нощ след пускането си Пиби създаде собствена фенбаза в Reddit и Twitter, където и трендваше, заедно с фразите „Cartoon Network“ и „Adult Swim“.

Реакция от Adult Swim все още няма, но Cartoon Network отдавна са патентовали заглавията „Pibby: Apocalypse“ и „Learning with Pibby: Apocalypse“, което показва, че имат интерес да развият проекта на ниво повече от „пилотен трейлър“.

Добави коментар