Cartoon Network спря излъчването си в Русия

Cartoon Network и Boomerang спряха излъчването си в Русия днес. Това решение бе взето от страна на компанията-собственик на каналите WarnerMedia във връзка с руското нападение над Украйна, което започна на 24 февруари. Изпълнителният директор на компанията Джейсън Килар обяви, че прекъсва работата в Русия, като мерките включват спиране на каналите, нови договори за лицензиране на съдържание и пускането на филми и игри.

По-късно Cartoon Network Русия публикуваха новината в социалните си мрежи, след като бяха неактивни в пространството от 23 февруари.

Превод: Cartoon Network спира излъчването си в Русия.

Каналите на Cartoon Network и Boomerang, които се излъчваха на територията на Руската федерация, са същите, които се излъчват в България и повечето страни в Югоизточна Европа и бившите страни от Съветския съюз. Те ще останат незасегнати на този етап и ще продължат излъчването си извън Русия.

Вижте последните секунди на Cartoon Network и Boomerang в Русия:

Какви промени биха настъпили за нашите канали без Русия? Единственото, което може да се промени, е излъчването на ЛГБТ съдържание свободно, тъй като руския закон за „гей пропагандата“ няма да важи. Цензурата на друг вид съдържание ще продължи, тъй като тя се диктува от екипите в Европа, които ръководят каналите ни. Програмата не би се променила по никакъв начин, тъй като съседните европейски CN канали не излъчват нещо по-различно от нас.

2 коментара за “Cartoon Network спря излъчването си в Русия

  1. Възможно ли е да пуснат старо съдържание, което е било неизлъчено, заради ЛГБТ+ елементи като Обсидиан от Време за приключения: Далечни земи?

    1. Съмняваме се, тъй като каналът продължава да функционира сякаш излъчва в Русия.

Добави коментар