Cartoon Network и Boomerang – акценти за май 2022

През май, в ефира на Cartoon Network се завръщат толкова обичани герои. Те ще се включат в специалните ни маратони с някои от най-страхотните си приключения от предишни епизоди, както и с нови дяволии в премиери серии. Нямаме търпение да видим отново приключенията на Ябълко и Луки в големия град, майсторът на забавленията – Бъгс Бъни – в компанията на останалите шантави рисунки и непоправимите оптимисти Гъмбол и Дарвин. За пръв път представяме на зрителите премиерната мини-поредица „Аквамен – крал на Атлантида“.

„Ябълко и Луки“ – Сезон 2
От 16 май – всеки делник от 15.25 ч.

Големият град е вълнуващо предизвикателство за Ябълко и Луки още от самото начало. Те се запознаха в първия и за двамата ден в мегалополиса, докато търсят апартамент под наем. Оттогава те са най-добри приятели и търсят приключения из лабиринта на градските улици. Техният хазяин, Фалафел, им помага, когато изпаднат в беда, тоест – всеки ден.

В премиерните епизоди от втория сезон, кметът, който обича да се хвали с богатството си, ще създаде проблеми за Ябълко и Луки. Те ще разберат, че най-важното нещо в живота не са парите, а близките. В друг епизод, хитрият градоначалник ще наеме героите, за да се справят с дребните престъпници в града. Сякаш това не е достатъчно, той ще създаде закон, според който ще може да си присвои супер обувки – наградата, която двамата главни герои спечелиха преди време.

„Шантави рисунки-мисунки“ – Сезон 2 и 3
От 28 май – всеки ден от 07.50 ч.

Героите от класическата продукция се завръщат в премиерните епизоди на втория сезон от поредицата. Въпреки че съвременната анимация придава на този свят модерно усещане, едно нещо остава непроменено – уникалните характери на шантавите рисунки. Бъгс все още убягва на ловеца Елмър. Колкото и да се опита да хване заека, той винаги успява да го надхитри. Подобна съдба очаква и котарака Силвестър. Той поставя все по-сложни капани на Туити, но все така – без успех.

В новите епизоди, Туити ще си направи удобно гнездо на върха на стълб с американското знаме. Това дразни котарака, който иска да попречи на сладкото птиче да си почива удобно. Дафи Дък ще си купи летяща раница, а Порки няма да хареса новото му хоби. Разбира се, когато Дафи му предлага да лети сам, той ще промени решението си. Какво ли ще се случи, когато Порки губи контрол и излита към небето?

„Аквамен – крал на Атлантида“ – Сезон 1
От 8 май – всяка неделя от 10.25ч.

Във вселената на DC има много очарователни супергерои, но има само един могъщ бог на океаните и моретата – Аквамен. Зрителите може би го познават от игралните филми на Warner Brothers. Сега, създателите ни канят да проследим съдбата на Аквамен в нова анимация. Това е мини-поредица от три епизода, продуцирани от Джеймс Уан, който също ще режисира и продуцира предстоящото игрално продължение на филма.

В анимационната мини-поредица, която ще се излъчи по Cartoon Network, главният герой е провъзгласен за законен крал на Атлантида. Тъй като е отгледан на Земята като човек, неговите човешки навици удивяват жителите на подводния свят. Те са скептични към новия владетел и Аквамен решава да докаже, че е подходящ за високата позиция. Още в началото, той прави кралска грешка и трябва да се изправи на дуел. Всеки епизод е част от неговото пътуване към себепознанието и разбирането на света на Атлантида.

„Невероятният месец на Гъмбол“
От 1 май – всеки ден от 18.45ч.

Всеки ден, зрителите ще могат да се забавляват с невероятния свят на синьото коте, семейството му и съучениците му от училището в Елмор. Маратонът на „Невероятният свят на Гъмбол“ включва не само епизоди от предишните сезони, но и мини-поредиците „Училищният албум на Дарвин“ и „Хрониките на Гъмбол“.

Маратонът ще започне с футуристичен епизод, в който братята Гъмбол и Дарвин ще се изправят срещу изкуствен интелект. Роботите първоначално са очарователни, но когато успеят да станат като хората, откриват, че придобиват и човешки недостатъци. Тогава героите трябва да намерят решение на проблема. „Училищният албум на Дарвин“ е специална мини-поредица, в която най-малките зрители могат да опознаят по-добре всички от училището в Елмор. Всеки епизод се фокусира върху различен герой и интересни случки, свързани с него. В „Хрониките на Гъмбол“ зрителите ще придружават героите докато те избират президент на училището.

През май, Boomerang ни кани на страхотната премиера на поредицата „Томас и приятели“. Продукцията, позната на по-големите зрители, ще дебютира в нова версия, в която най-малките ще се срещнат с локомотивчето Томас и неговите приятели. Главният герой тръгва на пътешествия по света с тях и опознава културите на други континенти. По Boomerang ще проследим и премиерните епизоди на втория сезон от поредицата „Тафи“, както и допълнителен маратон с хитрия енот и кучето, което вечно си пати от номерата му.

„Томас и приятели“
От 30 май – всеки ден от 16.00 ч.
Филмът ще се излъчи на 28 май от 09.00 ч.

Томас е малък локомотив. Той е изпълнен със заразителен оптимизъм и знае, че светът е изключително интересно място, където може да срещне нови приятели, докато пътува. На остров Содор, където живее, има и приятели от Япония и Кения. Най-добрият му приятел е Пърси, който също е от Содор. Малките локомотиви се състезават помежду си, помагат за превозването на вагони до техните местоназначения и през цялото време не спират да се забавляват.

Излъчването на поредицата ще бъде предшествано от първия пълнометражен филм от новата версия на поредицата – „Томас и приятели: Състезание за купата на Содор“. Героите ще участват в надпреварата за титлата. Томас ще започне в отбора на Кана. Но достатъчна ли е екипната им работа, за да спечелят състезанието? В премиерните епизоди, малките герои ще трябва да транспортират изключително важна крушка и… части от ракета.

„Тафи“ – Сезон 2
От 23 май – всеки ден от 18.00 ч.

Мисис Разкош живее в страхотно имение. Тя си има домашен любимец, когото обича повече от живота си – доберманът Бентли. Един ден, хитрата миеща мечка Бъхльо вижда богатото имение, докато си търси нов дом. Къщата на Мисис Разкош създава впечатление за място, където той може да живее охолно. Пред него, обаче, има важна задача – да убеди богатата дама, че е котка. Така, той се превръща в милия мъркащ Тафи, а Бентли губи позицията си на любимец. Доберманът знае, че Бъхльо е енот и само се представя за котка. Съперничеството им поражда много недоразумения, защото всеки от домашните любимци иска да бъде фаворит на стопанката.

В премиерните епизоди, героите ще пренесат забавленията си в други части на света. Те ще отидат в Югоизточна Азия, където ще заседнат в снежните преспи. Двамата ще се опитат да излязат от лабиринта, като Бентли ще спре Тафи от това да изяде всичкия им хайвер, а миещата мечка ще тръгне да търси изгубената си муха.

Източник: knowbox

Добави коментар