Закриват CN отдела (обновено)

Президентът на отдела за съдържание за деца, млади възрастни и класики на Warner Bros. Том Ашайм напуска поста си две години след назначението му. Причината е реструктуриране на компанията след скорошното сливане между WarnerMedia и Discovery Inc., при което отделът Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics ще бъде разформиран и каналите и студиата ще попаднат директно под общия мениджмънт на Warner Bros. Discovery.

Катлийн Финч ще ръководи всички канали на Warner Bros. Discovery, с изключение на CNN, HBO, HBO Max и Magnolia Network. Досега тя беше начело лайфстайл каналите на Discovery, сред които са TLC, ID Network, Food Network, HGTV и Travel. Анимационните студиа Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation отиват под шапката на Warner Bros. Television. Така се слага край на титлата „президент на Cartoon Network“ и индивидуалното управление на анимационните канали.

Докато беше част от Turner Broadcasting System, Cartoon Network, заедно с нощния си блок Adult Swim, сестринския канал Boomerang и анимационното студио Cartoon Network Studios, имаха отделно ръководство. След придобиването на собственика им Time Warner от AT&T през 2018 г. компанията беше реструктурирана като WarnerMedia и Turner беше разформиран като група, а каналите бяха преместени в нови групи под Warner Bros. CN и неговите свързани бяха групирани с канала TCM и Warner Bros. Animation.

Том Ашайм излезе с обръщение за новината: „Знам, че тази нова конфигурация ще позволи на всички вас да продължите да вършите забележителна работа, но не се вписва с моята визия, която бях тръгнал да постигам.“.

Том Ашайм остава най-кратко управляващия президент на Cartoon Network сред петте. През неговото управление той целеше да разшири аудиторията на CN, като стартира предучилищния блок Cartoonito и филмовия блок ACME Night миналата година. Сред другите одобрени проекти са предстоящите анимационни сериали „Unicorn: Warriors Eternal“ на Генди Тартаковски и „Batman: Caped Crusader“, нови сезони на „Пълна драма“, както и завръщането към live-action проекти с игралните ситкоми „Family Mash-Up“ и „Home Sweet Rome“ от косъздателя на „Хана Монтана“ и нови сезони на „Деграси“. Том Ашайм беше отговорен и за семейното съдържание в HBO Max, както и за франчайза на „Хари Потър“, познат като „Wizarding World“.

EDIT (14.05.2022): Warner Bros. Discovery обявиха, че президентът на Adult Swim Майкъл Ауълийн ще отговаря и за Cartoon Network и Boomerang. Ауълийн има дългогодишен опит в Cartoon Network на различни позиции още от 1996 г. През 2020 г. служеше като временен президент на Cartoon Network след напускането на предишния президент Кристина Милър и преди назначението на Том Ашайм, след което бе избран за президент на Adult Swim.

2 коментара за “Закриват CN отдела (обновено)

    1. Това няма нищо общо, анимациите ще останат налични поне в досегашната версия на HBO Max.

Добави коментар