HBO Max се отказва от Гъмбол филма и новия Батман сериал

Мерките на новото ръководство на Warner Bros. Discovery с цел погасяване на дълга на компанията продължават с пълна сила и отново се отразяват върху анимациите и HBO Max. Седмици след като CEO-то на компанията Дейвид Заслав обяви, че повече филми за HBO Max няма да се продуцират и почти завършените продукции „Батгърл“ и „Scoob!: Holiday Haunt“ бяха спрени, редица нови анимационни филми също няма да намерят място в стрийминг платформата.

Сред тях са два филма на Шантавите рисунки „The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie“ и „Bye Bye Bunny: A Looney Tunes Musical“, коледните филми „Did I Do That to the Holidays? A Steve Urkel Story“ и „Merry Little Batman“, „Невероятният свят на Гъмбол: Филмът“, както и предстоящият анимационен сериал „Batman: Caped Crusader“. Тези продукции бяха предвидени да бъдат пуснати по Cartoon Network и HBO Max.

Все още има надежда тези продукции да видят бял свят, тъй като WBD планира да продаде правата на други платформи. Продукцията по проектите продължава засега. Дали излъчването им по Cartoon Network ще остане, предстои да разберем.

За съжаление, такъв късмет не получи анимационният филм от Cartoon Network Studios и Виктор Кортрайт „Driftwood“, чията продукция е спряна. Виктор Кортрайт е известен като продуцент на „Гръмотевичните котки: Тътен“ и „Аквамен: Крал на Атлантида“, които наскоро бяха премахнати от HBO Max. „Driftwood“ бе описан като „анимационна космическа опера“ и се разказваше за мишоподобен герой на име Клоувър, който е на пътешествие да открие града Дрифтууд.

По повод чистката на анимации от HBO Max миналата седмица, създателят на „Безкрайният влак“ разкри в блога си, че сериалът засега не е отписан данъчно или поне така са го уверили. Мотивът за внезапното премахване на неговия сериал, заедно с други CN продукции като „Мао Мао“, „Островът на летния лагер“ и „Close Enough“ е с цел да се спести от плащане на хонорари на артистите и аниматорите. Решението е дошло от основното управление на Discovery, а Cartoon Network са били несъгласни, тъй като това би наранило отношенията им със създатели и артисти.

Начинът, по който Discovery постъпи, е изключително непрофесионален, груб и направо гнусен. Мисля, че всички се чувстват така. В индустрията артистите са бесни, агентите са бесни, адвокатите и мениджърите са бесни, дори ръководителите в тези компании са бесни. Не мога да си представя един човек, който работи в сферата на анимациите и развлечението, като му споменеш за всичко това нещо, да не каже „Какво правят по дяволите?! Как си представят някой да иска да работи с тях отново?“.

Оуен Денис, създателят на „Безкрайният влак“

Един коментар за “HBO Max се отказва от Гъмбол филма и новия Батман сериал

Добави коментар