Не, не спират Cartoon Network. Какво се случва?

През последните дни Cartoon Network стана основна тема в социалните мрежи, а именно заради предполагаемо спиране на канала. Хиляди фенове се сбогуваха с анимационния канал и споделиха своите мили спомени от детството си. Цялата тази драма обаче бе напразно, защото реалността е доста по-различна. „Новината“ толкова избухна, че се наложи самите Cartoon Network да излязат със становище, като многократно се пошегуваха с нея, за да затвърдят, че е невярна информация.

Истинската новина е, че ръководството на Cartoon Network Studios, което е продукционното студио на канала, се слива с това на сестринското студио Warner Bros. Animation. Двете студиа обаче ще се запазят като отделни единици, като Cartoon Network Studios ще продължи да продуцира оригиналнo съдържание за Cartoon Network, Adult Swim, HBO Max, както и други платформи, а Warner Bros. Animation ще продължи да продуцира съдържание, базирано на вече съществуващи франчайзи.

Cartoon Network е част от Warner Bros. Entertainment още от 2019 г., когато реструктурирането на WarnerMedia разформира Turner Broadcasting System (оригиналния собственик на CN) и премести канала, заедно с Adult Swim, Boomerang и TCM под шапката на Warner Bros. Малко по-късно Сам Реджистър бе назначен като президент на Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation, което беше първата стъпка към сближаването на двете анимационни студиа.

По-рано тази година през април WarnerMedia бе слят с Discovery, Inc. и се сформира Warner Bros. Discovery. Поради огромния дълг на компанията, шефът ѝ Дейвид Заслав обеща, че ще погаси 3 милиарда долата от него скоро. Това доведе до доста спорни решения, като десетки проекти бяха спрени от продукция и значителна част от персонала из компанията бе съкратен, поради тази причина идва и сливането на ръководството на Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation.

Това обаче не означава край за Cartoon Network поне на този етап, нито за каналите, нито за студиото. Ново съдържание продължава да се продуцира за каналите. Съкращенията може да означават по-малко бюджет за анимации и съответно по-малко съдържание, но не и окончателна смърт за любимата марка за анимации.

Добави коментар