Гласът и косъздател на „Рик и Морти“ е отстранен

Джъстин Ройланд, косъздател на хитовия анимационен сериал „Рик и Морти“ и гласът на едноименните герои, е отстранен от продукцията. Това бе обявено от Adult Swim като публикация в социалните си мрежи. Те увериха, че работата по предстоящия седми сезон продължава без Ройланд.

Причината е обвинение за домашно насилие, включително нанасяне на телесна повреда и държане на жена против нейната воля. Инцидентът се случва още през януари 2020 г., като месеци по-късно е задържан, но е освободен от арест срещу 50 000 долара гаранция. Случката бе извън публичното око, докато Ройланд не бе изправен пред съда за изслушване на 12 януари тази година. Предстои още едно изслушване през април, като при осъждане може да бъде изпратен 7 години в затвора.

„Рик и Морти“ е създадено от Дан Хармън и Джъстин Ройланд през 2013 г. Прототипите на героите са измислени от Ройланд още през 2006 г. като уеб пародия на „Завръщане в бъдещето“. Сериалът се оказа огромен успех и Adult Swim го подновиха за още 70 епизода през 2018 г.

Новият сезон още не е обявен кога ще стартира, нито кой ще замести озвучаващите роли на Ройланд.

Добави коментар