Annecy: Какви нови анимации да очакваме?

Тази седмица се провежда ежегодният международен фестивал за анимации в град Анси, Франция, познат като Annecy International Animation Film Festival. Сред гостите са и анимационните студиа на Warner Bros. Discovery.

Cartoon Network Studios, Warner Bros. Animation и Hanna-Barbera Studios Europe проведоха общ панел в четвъртък, в който обявиха предстоящите си заглавия.

Предучилищният спин-оф на „Крейг край реката“ „Jessica’s Big Little World“ се очаква да стартира до края на годината по Cartoonito в САЩ. Това е и първият предучилищен сериал от Cartoon Network Studios. Друг сериал, който е планиран за тази година, е рибутът на класиката от 90-те „Tiny Toon Adventures“. „Tiny Toons Looniversity“ ще стартира още през септември по американската версия на Cartoon Network.

„Време за приключения: Фиона и Кейк“ също се гласи за дебют до края на годината, но ще бъде в стрийминг платформата Max (доскоро позната като HBO Max в САЩ), промотиран сред анимациите за възрастни.

Сред познатите франчайзи изпъкна изцяло новата анимация „Invincible Fight Girl“, продуцирана от Cartoon Network Studios, която ще се излъчи догодина по канала.

Invincible Fight Girl

Забавно е, вълнуващо е, с екшън сцените на следващо ниво и комедията на Cartoon Network, ще ви остави без дъх!

Одри Дил, старши вицепрезидент на Cartoon Network Studios и Warner Bros. Animation

Работата по седмия сезон на „Невероятният свят на Гъмбол“ върви, но няма ясна дата на този етап кога хитът на Cartoon Network ще се завърне. Няма и никакви новини за дългоочаквания филм по сериала, който преди няколко месеци бе отказан от HBO Max след съкращения на бюджета.

Друг проект, по който се работи в европейското студио на CN (Hanna-Barbera Studios Europe) е предучилищният спин-оф на „Домът на Фостър за въображаеми приятели“. Създателят Крейг Маккракън по-късно даде допълнителна информация в Twitter. Сериалът не се продуцира конкретно за Cartoonito и се предлага и на други платформи. Ще бъде CGI, тъй като е по-вероятно така да бъде одобрен. Главни герои ще са нова група въображаеми приятели, като Блу и Мадам Фостър ще са единствените второстепенни герои от стария сериал, други герои може да се появяват като камео. Новият сериал на „Реактивните момичета“, също продуциран от Крейг Маккракън и Hanna-Barbera Studios Europe, е все още в прекалено ранна фаза, за да бъде обявено нещо.

Към DC, новият сезон на „Харли Куин“ стартира още това лято. Спин-офът му „Kite Man: Hell Yeah!“ няма ясна дата още. „Batman: Caped Crusader“ се очаква да започне до края на годината в Prime Video, а премиерата на „My Adventures with Superman“ е на 6 юли по Adult Swim. Не е потвърдено дали HBO Max у нас ще пуска новите епизоди на следващия ден.

В сряда се проведе панел по случай 10-ата годишнина на „Рик и Морти“, там станаха ясно детайли около бъдещето на сериала, чийто косъздател Джъстин Ройланд бе уволнен преди месеци. Седмият сезон се гласи за септември, въпреки това няма избран нов глас за Рик и Морти, както и други персонажи, озвучени от Ройланд. Осмият сезон вече е написан, както и части от деветия. Десети сезон също се обсъжда, като няма планове сериалът да приключва на този етап.

Отделно Adult Swim, Max и Warner Bros. Animation проведоха панел специално за анимации за възрастни в петък. Новият сезон на сериала на Генди Тартаковски „Първобитно“ беше обявен официално.

Други анимации на Max с нови сезони са „Велма“, „Clone High“, който е плануван за догодина, и „Ten Year Old Tom“.

Тази мисъл да правим анимации за множество поколения е „подбуждащият инцидент“ на Cartoon Network. Това е началото. В началото никога не е бил този „детски канал“.

Майкъл Ауълийн, президент на Cartoon Network, Adult Swim, Boomerang и Discovery Family

Добави коментар