Спират филм с Шантавите рисунки и Джон Сина

Чистката на Warner Bros. Discovery за погасяване на дълга си продължава. Въпреки че в началото на годината компанията обеща, че данъчното отписване на филми и сериали е зад гърба им, тази седмица се „похвали“ с нова жертва, а именно игрално-анимационния филм „Coyote vs. Acme“, копродуцуран от Джеймс Гън (кошеф на DC Studios и режисьор на трилогията „Пазители на Галактиката“), с участието на анимационни герои от „Шантави рисунки“ и актьори като Уил Форте и Джон Сина.

Сюжетът на филма е за дело на Уили Койота срещу компанията Acme Corporation, чийто продукти постоянно провалят плана на Койота да хване Бързоходеца.

Въпреки че филмът отдавна е изцяло заснет и сурова версия е била показвана на тестова аудитория, която го е оценила положително, компанията е решила да се откаже от филма и да го отпише данъчно, при което ще получат 30 милиона долара компенсация от правителството на САЩ, след като вече е похарчила 70 милиона. След данъчно отписване, компанията няма право да разпространява филма по никакъв начин, но запазва авторските права върху него. Интерес от други компании да купят филма е имало, но Дискавъри са заявили, че не се продава.

Новината идва буквално часове след края на стачката на актьорската гилдия и социалните мрежи бързо бяха заляти от негативни коментари от почитатели на филмовото изкуство и кинодейци. Режисьорът на филма също публикува своето разочарование, както и един от озвучаващите актьори на Шантавите рисунки.

За щастие, друг филм с Шантавите рисунки, също жертва на чистката на Warner Bros. Discovery, беше спасен. 2D филмът „The Day the Earth Blew Up: A Looney Tunes Movie“ от екипа зад „Шантави рисунки-мисунки“, който първоначално беше планиран за HBO Max, е закупен за международно разпространение от GFM Animation и ще бъде пуснат в кината догодина.

Добави коментар