Фиона и Кейк се завръщат с втори сезон

„Adventure Time: Fionna and Cake“, спин-оф сериал на хитовата анимация на Cartoon Network „Време за приключения“, изненадващо беше подновен за втори сезон от стрийминг платформата Max (международно все още позната като HBO Max). „Време за приключения: Фиона и Кейк“ стартира през август тази година и проследява пътешествие на едноименните герои из мултивселената, заедно със Саймън Петриков, като трябва да спасят собствената си вселена от нова заплаха. Подобно на другия спин-оф на франчайза „Време за приключения: Далечни земи“ и този сериал се развива след събитията от финала на оригинала.

Преди месеци на въпрос дали „Фиона и Кейк“ има шанс да бъде подновен шоурънърът Адам Муто отговори, че се обсъжда и се надява да има добра гледаемост, която да ги убеди, но вметна, че човекът, одобрил сериала, вече не работи за Max. Фактът, че финалът на първия сезон приключва историята без отворен край, обаче остави феновете с мисълта, че е малко вероятно Фиона и Кейк да се завърнат и по-скоро биха направили нов сериал с други герои от вселената на „Време за приключения“.

На този етап няма изгледи сериалът да бъде пуснат в България, нито по телевизията, нито в стрийминг платформите. Сериалът съдържа кръв и по-остър език, което локалната версия на Cartoon Network не би позволила в ефира си, поради острата си „продетска“ политика от последното десетилетие, заради което много епизоди на „Време за приключения“ бяха цензурирани, а десетина – баннати. Европейските версии на HBO Max от своя страна не са особено заинтересовани от анимации за възрастната аудитория, като скорошни заглавия като „Clone High“, „Fired from Mars“ и „Scavengers Reign“ бяха пропуснати, а „Моите приключения със Супермен“ беше забавен с месеци.

Добави коментар