„Primal“ на Генди Тартаковски е кандидат за Оскар

Новият анимационен сериал на Adult Swim „Primal“ от създателя на „Самурай Джак“ Генди Тартаковски официално е част в битката за Оскар. Първите 5 епизода бяха пуснати миналата седмица в САЩ и Франция, като допълнително за ограничено време в Лос Анджелис се прожектираше филмова версия на сериала. Именно кино прожекциите позволиха анимацията да може да бъде допусната за наградите на филмовата академия.

„Genndy Tartakovsky’s Primal – Tales of Savagery“, както е озаглавен в кандидатурата, ще се състезава за най-добър анимационен филм, заедно с още 31 заглавия, включително „Замръзналото кралство 2“, „Играта на играчките 4“, „Семейство Адамс“ (2019) и „Лего: Филмът 2“. Важно е да се уточни все пак, че кандидатурата не е номинация и накрая само 5 заглавия ще бъдат номинирани за категорията.

Това не е първият път, в който продукция на Cartoon Network получава шанс за Оскар. Епизодът на „Време за приключения“ „Thank You“ също кандидатстваше за Оскар през 2011, но не стигна до номимациите. Най-големият успех засега е пилотният епизод на „Кураж, страхливото куче“, който беше стигнал до номинация за най-добър късометражен филм през 1996.

Добави коментар