CN ветеранът Майк Лазо се пенсионира

Вицепрезидентът на Adult Swim Майк Лазо се пенсионира и отстъпва позицията си на дългогодишния си колега Кийт Крофорд.

Майк Лазо има огромен интерес към анимациите и телевизията още от малък. „Знаеш ли, сине, тези анимации с нищо няма да ти помогнат, когато тръгнеш да си търсиш работа.“, казала майка му един следобед, когато малкият Майк гледал епизод на „Speed Racer“. Няколко години след това Лазо прекъсва училище на 15-годишна възраст и започва различни работи, докато не достига до медийната компания Turner през 1984, където работи в програмния отдел.

Дълги години програмира анимационния блок на канала TBS, докато не стартира Cartoon Network през 1992 г. Там той става първия ѝ програмен директор, а малко след това се издига като вицепрезидент на канала. Отговорен е за много от ранните оригинални продукции, но най-вече за късното токшоу „Space Ghost Coast to Coast“, което той създава и се счита за първото изцяло оригинално предаване на канала, както и за „Реактивните момичета“ и „Самурай Джак“, които помага да бъдат създадени.

Майк Лазо продуцира и двата най-успешни блока на Cartoon Network – екшън/аниме блока Toonami и нощния блок за възрастни Adult Swim, в който се мести изцяло нататък и става негов дългогодишен вицепрезидент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *