Сделката между AT&T и WB е спряла Boomerang сериалите

В началото на годината плъзна новина, че „Дороти и вълшебникът от Оз“, „Wacky Races“ (2017) и все още неизлъчения „Yabba-Dabba Dinosaurs!“ са спрени внезапно от продукция. Тези сериали бяха продуцирани от Warner Bros. Animation за Boomerang.

Майк Диса, продуцент на „Wacky Races“ (2017), сподели тези дни, че причината сериалите да са спрени е придобиването на Warner Bros. от страна на телекомуникационната компания AT&T.

От коментарите става ясно, че продукцията по трети сезон на „Wacky Races“ е била започнала и дори има готова анимация, но епизодите са останали недовършени, като Warner Bros. нямат намерения да ги завършат.

AT&T в момента има дългове и с цел да ги намали преструктурира WarnerMedia и продава част от активите си, в това число влизат и акциите за Central European Media Enterprises, собственикът на bTV.

Бъдещето на Boomerang засега не е ясно, тъй като в момента има само два сериала за канала от Warner Bros. Animation в продукция – „Шоуто на Том и Джери“ и „Scooby-Doo and Guess Who?“. Нови продукции, базирани на класически анимации, като „Looney Tunes Cartoons“ и „Jellystone“ са обявени за HBO Max и не се споменава нищо за това дали Boomerang ще ги пусне нататък също.

Европейските канали залагат доста на европейско съдържание с купени сериали като „Мистър Бийн: Анимационният сериал“ и копродукции като „Grizzy and the Lemmings“ и „Taffy“, но колко това е достатъчно да се крепи марката Boomerang, ще се разбере рано или късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *