HBO Max премахва купища анимации

Стрийминг платформата HBO Max ще премахне огромно количество съдържание тази седмица, включително доста анимационни сериали. Това е поредната мярка на новото ръководство на Warner Bros. Discovery с цел намаляване на дълга на компанията. Съдържание от платформата започна да изчезва още преди два месеца.

Сред премахнатите заглавия са „Аквамен: Крал на Атлантида“, „Close Enough“, „Dodo“, „Елиът от Земята“, „Esme & Roy“, „Гъбчовците!“, „Безкрайният влак“, „Little Ellen“, „Мао Мао: Герои на чистото сърце“, „Могъщите магимечове“, „ОК, КО! Да бъдем герои“, „Pac-Man and the Ghostly Adventures“, избрани спешъли на „Улица Сезам“, „Островът на летния лагер“, „The Not-Too-Late Show with Elmo“, „Tig N’ Seek“, „Чичо Дядко“, „Виктор и Валентино“, „Яба-даба динозаври“, „Final Space“, „Гръмотевичните котки: Тътен“ и „Тафи“. Част от тях вече не са налични в определени региони.

Официалното изявление на HBO Max за чистката се разпространява сред коментарите под техните постове:

В подготовка за евентуалната комбинация от HBO Max и discovery +, ние продължаваме да оценяваме и двата продукта и прецизираме потребителските предложения. Част от този процес включва премахването на избрано съдържание.

HBO Max България

Реакцията сред анимационните фенове не закъсня, както и сред хора, работещи в бранша.

Създател на „Островът на летния лагер“, сценарист на „Време за приключения“
Шоурънър на „Ние, мечетата“, продуцент на „Close Enough“, сториборд артист на „Парк шоу“ и „Ябълко и Луки“
Вицепрезидент и генерален мениджър на CN Studios от 2000 до 2021 г.
Косъздател на Toonami, вицепрезидент за екшън и анимета в CN Studios и WB Animation
Аниматор на „Крейг край реката“, „Безкрайният влак“, „Аквамен“
Създател на „ОК, КО“, изп. продуцент на „Стивън Вселенски“
Създател на „Тука и Бърти“, продуцент на „BoJack Horseman“
Създател на „Мао Мао“

Редица оригинални продукции на HBO също изчезнаха внезапно. HBO обявиха, че прекратяват продукциите си в Централна и Източна Европа, Скандинавия и Турция. Голямо възмущение бе предизвикано в мрежата и преди седмици, когато стана ясно, че почти завършените филми „Батгърл“ и „Scoob!: Holiday Haunt“ няма да бъдат пуснати никъде, след като изпълнителният директор на WBD Дейвид Заслав обяви, че повече няма да се продуцират филми за HBO Max.

Чистката важи не само за HBO Max, но и за телевизионните канали, като Cartoon Network и Boomerang също се наложи да направят резки промени в програмите си през последните два месеца, след като част от съдържанието бе спряно.

Не е сигурно дали всичките продукции ще бъдат отписани данъчно, което означава компанията да се откаже от правата за излъчване/разпространение, за да получи компенсация от Федералната данъчна служба на САЩ, което е редовна практика в телевизията, когато някой сериал се счита за финансов провал; или част от съдържанието ще бъде лицензирано на други платформи.

Обновено: По-късно бе обявено, че „Островът на летния лагер“ и „Виктор и Валентино“ ще продължат да се излъчват по Cartoon Network в САЩ, в това число ще бъдат пуснати останалите неизлъчени епизоди. Не е сигурно дали това важи и за международните канали. Междувременно повечето постове и видеа с „Безкрайният влак“ и „Мао Мао: Герои на чистото сърце“ бяха премахнати от социалните мрежи на Cartoon Network.

2 коментара за “HBO Max премахва купища анимации

  1. Знаете ли някой който записва бг дублажите за да не се изгубят отново?

Добави коментар