Новият Батман сериал отива при Amazon

„Batman: Caped Crusader“, новият анимационен сериал от Джей Джей Ейбрамс, Мат Рийвс („Батман“ (2022)) и Брус Тим („Батман: Анимационният сериал“) ще бъде в стрийминг платформата на Amazon – Prime Video. Новината идва след като миналата година новото ръководство на Warner Bros. Discovery обяви редица мерки за намаляване на разходите заради огромния натрупан дълг на компанията, сред които множество продукции бяха спрени, замразени или премахнати от HBO Max. „Batman: Caped Crusader“ първоначално се разработваше за HBO Max и Cartoon Network, но след промените в компанията, беше обявено, че ще му бъде търсен нов дом. Сред другите претенденти за сериала са били Apple, Netflix и Hulu.

Сделката с Amazon потвърждава и втори сезон. Платформата е дом и на популярните супергеройски сериали „The Boys“ и „Invincible“, както и на предстоящите Marvel сериали от Sony „Silk: Spider Society“ и „Spider-Man Noir“, а с Warner Bros. вече са продуцирали сериала „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта“.

Другият предстоящ анимационен сериал на DC „My Adventures with Superman“ остава по Cartoon Network и HBO Max, като той също е подновен за втори сезон още преди премиерата си.

Добави коментар